Herplaatsing

Australian Kelpie :Bixie Kelpiebrink, roepnaam Nova, zoekt een nieuw tehuis.

Geboren 22-02-2020
Bixie is een zwart teefje; FCI geregistreerd. Haar ouders zijn Allie Caobrink en Callicoma Coconut Ice.

Bixie is een echte kelpie. Ze is werkwillig, goed trainbaar en gevoelig. Ze is energiek en wil graag leren en iets voor je doen.
Ze moet aan nieuwe situaties wennen maar dat is totaal geen probleem als ze de tijd krijgt en vertrouwen in haar baasje heeft.
Naar andere honden is het ook geen probleem zolang ze haar de ruimte geven om te wennen. In het hondenpension heeft ze wat nare ervaringen opgedaan waardoor ze wat onzeker en angstig is geworden naar andere honden. Bekende honden uit de omgeving en op het trainingsveld zijn geen probleem.
Kortom: met Bixie zelf is niet veel mis, ze is een goede en lieve hond die graag voor je werkt.

De huidige eigenaar gaat 1x per week naar agilitytraining bij een KC. Bixie kent de basis van agility. Daarvoor heeft ze gehoorzaamheidcursussen gelopen.

Wat is de reden van afstand?

1) Gezondheidsproblemen van de huidige eigenaar
2) Thuissituatie (sommige leden van het huishouden hebben geen idee hoe je met een hond moet omgaan)
3) Oprechte liefde voor de hond. De huidige eigenaar heeft het idee dat Bixie door de gemoedstoestand van de eigenaresse in combinatie met de benadering van Bixie door huisgenoten , onzeker en angstig wordt. Ze wil deze toestand niet voort laten duren omdat ze het idee heeft dat het nu nog niet te laat voor Bixie is om weer de gezellige, vrolijke hond te zijn die ze in wezen is.

Wat zoeken wij?

Een plek voor Bixie waar men voldoende aandacht aan haar kan besteden. Waar men de tijd en ruimte heeft om met haar aan hondensport en/of spelletjes te doen. Waar men tijd heeft voor de mentale uitdagingen die een kelpie nodig heeft.
Het zou helemaal leuk zijn als men door gaat met de agility want dat vindt Bixie echt leuk maar een andere gerichte vorm van uitdaging is ook leuk.
Een plek waar ze hond vriendelijk wordt behandelt, waar men ervaring met (werk) honden heeft.
Een plek waar ze zichzelf mag zijn, waar ze kan spelen en ravotten.

Kortom: deze 3 jarige Australian kelpie heeft een klein rugzakje (onzeker naar andere honden) en is o.i. goed herplaatsbaar.

Serieuze gegadigden kunnen contact met ons opnemen.
Plaatsing geschied onder contract.

Greet v.d. Veerdonk

Kelpiebrink@live.nl

Reacties zijn gesloten.