Wintertips voor je hond

Het begint weer koud te worden! Heerlijk om er dan lekker met je hond op uit te gaan. Soms kan het geen kwaad om wat extra maatregelen te nemen. Waar moet je allemaal rekening mee houden?

Bewegen en stil staan

De meeste honden leven in huis. Wanneer het buiten koud is kunnen ze daar prima tegen, zolang ze in beweging blijven. Wanneer ze langere tijd stil staan kunnen ze kou vatten. Houd je hond in beweging en droog hem af als hij nat geworden is, want een natte hond wordt natuurlijk sneller koud. Wees hier extra alert op bij oudere honden en pups. 

Strooizout

Strooizout wekt irritatie op aan de voetzolen van je hond. Laat hem daarom niet over een weg of stoep lopen waarvan je weet dat er gestrooid is. Eventueel kun je na de wandeling de pootjes met een vochtige doek afdoen. Je kan ook wat vaseline op de kussentjes smeren. Dit gaat de irritatie tegen en heeft een verzachtende werking op kloofjes en droge zooltjes.

Sneeuw eten

Sommige honden vinden het lekker om sneeuw te eten. Een beetje sneeuw kan geen kwaad, maar zorg ervoor dat je hond niet teveel sneeuw binnen krijgt. Dat is niet goed voor zijn verteringsstelsel. 

IJs

Ligt er ijs op het water? Wees alert voor zwakke delen waar je hond doorheen kan zakken, wat uiteraard levensgevaarlijk is. Honden kunnen ook hun spieren verrekken als ze uitglijden, verkeerd terecht komen of niet voldoende grip hebben. 

Een jasje nodig?

De meeste Australian Kelpies hebben voor hun gewone wandeling geen jasje nodig in de winter. Voor zwakke of oudere honden kan het echter wel heel prettig zijn om een lekker warm jasje aan te hebben in de vrieskou.

Antivries

Honden kunnen antivries erg lekker vinden om op te drinken. Dit is dodelijk en moet dus altijd opgeborgen worden buiten het bereik van de hond!

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *